HS code for greeting cards

HS code

4909.00

US tariff lines

2

US general duty

Free

Source: USITC Harmonized Tariff Schedule, Revision 21 (2026), effective 10/09/2026 · checked 2026-10-28

Printed greeting cards and postcards share 4909.00.

US tariff lines under 4909.00

US HTS codeDescriptionGeneral duty
4909.00.20PostcardsFree
4909.00.40OtherFree

Import duty on greeting cards by country

Extra duties may apply

The general rate applies to most countries. Imports from some countries also pay additional duties under Chapter 99 of the HTS, such as Section 301 tariffs on many Chinese goods. Check the current measures for your country of origin before you order.

What will greeting cards really cost you?

Add freight, duty and fees to your supplier price for a true per-unit cost.

inventory_2 Calculate with 0% duty →

Frequently asked questions

Q1What is the HS code for greeting cards?
The international HS code for greeting cards is 4909.00. Printed greeting cards and postcards share 4909.00.
Q2What is the US import duty on greeting cards?
It depends on the exact line: 2 US tariff lines sit under 4909.00, with general rates of Free. The table on this page lists each one. Goods from some countries pay additional duties on top.
Q3What is the 10-digit HTS code for greeting cards?
The first 8 digits set the duty; the last 2 are statistical and depend on details such as material or who the product is for. The full list of US codes under 4909.00 is in the table above.
Q4Is the HS code the same in every country?
The first 6 digits (4909.00) are the same in every country that uses the Harmonized System. The digits after that, and the duty rates, are set by each country.

Find another HS code

New to customs terms? Read what an HS code is and our guide on how to calculate landed cost.

Classification guidance only, not a binding ruling or customs advice. The right code depends on your product’s exact material, function and construction. For certainty, request a binding ruling from U.S. Customs and Border Protection or ask a licensed customs broker.